Het samen begonnen zijn aan dit leven

Sinds 2012 weet ik dat ik een alleen geboren tweeling ben. Tijdens een workshop werd mijn aandacht getrokken door een boek dat daar ter inzage lag en tot mijn verbazing reageerde mijn lichaam direct .. mijn hart begon te bonzen en het zweet brak mij uit!

Dat boek ging mee naar huis en zo begon mijn zoektocht naar de impact van alleen achter blijven in de moederschoot.

 

Ik herkende veel genoemde gevolgen die op latere leeftijd de kop op staken:

 

 • Onrust en zoeken naar verbinding die verder gaat dan liefde en vriendschap

 • De impact van verlies van dierbaren

 • Onverklaarbare angsten en vasthoudendheid

 • Depressies

 • Onverklaarbare schuldgevoelens

 • Onbestemd gevoel van dreiging

 • Eenzaamheid

 • Terugtrekken

 • Hoog gevoeligheid

 • Klaarstaan voor een ander ongeacht, gericht zijn op de ander

 • Aangetrokken tot symbiotische relaties

En zo kan ik nog wel even doorgaan…

 

Inmiddels is het ook in de wetenschap duidelijk dat trauma’s diepe sporen en veranderingen in het DNA kunnen veroorzaken, er wordt een beschermlaagje gevormd, hetgeen vaak wordt aan geduid als een beschermingsmechanisme.

 

In de vroege ontwikkeling van ons bestaan zijn we een voelend wezentje, dat als een antenne diffuus waarneemt wat er om zich heen gebeurt.

De bewegingen van de ander(en) wordt gevoeld, het kloppende hart wordt gehoord en een gevoel van eenheid wordt diep verankerd en opgeslagen in het zich ontwikkelende lichaam.

De impact van het stille drama kan bepalend zijn voor je verder leven. Hetgeen onbewust is opgeslagen en te groot was om te verwerken zal in het komende leven terug kunnen keren om bewust verwerkt te worden.

Je ervaart van heel dichtbij het zwakker worden van de ander, de bewegingen worden trager en het hartje houdt op met kloppen. Er kan machteloosheid worden ervaren, paniekreacties kunnen worden opgeslagen, een gevoel van ook willen verdwijnen en een onbewuste doodswens zijn veel gehoorde terugkerende thema’s in het leven van een alleen geboren twee- of meerling.

Ook overprikkeldheid, een gevoel van onbewuste schuld waarvan je de reden niet weet, burn-out en overleven in een hoekje van je hoofd zijn herkenbare thema’s.

 

Achteraf kan ik het verband met de verdwijning van de andere foetus voelen met de post natale depressie die mij overviel na de geboorte van mijn tweede kindje. Ik ervaarde van de een op de ander dag een ondoordringbare wand  die mij tegenhield om verbinding maken met de wereld om me heen.

Een poging van mijn lichaam om het oorspronkelijk trauma te helen, om bewust te doorleven wat onbewust in mijn cellen was opgeslagen!

 

En zo na een lange tijd van prenatale EMDR, NEI, Systeemopstellingen, lichaamswerk en onderzoek ervaar ik dit als een reis van bevrijden, van onbewust naar bewust.

Deze bewustwording werkt mede aan het loslaten van oude hersenverbindingen, zodat er nieuwe verbindingen kunnen ontstaan. Dat is mijn uitgangspunt in consulten.
 

Vervolgens ging ik op zoek naar de spirituele betekenis van een alleen geboren tweeling en mijn collega Antoinette Dettingmeijer channelde een deel van de betekenis voor je groei als ziel.

Een stukje uit de channelingover een tweelingmanifestatie:

"Dit is iets wat vele mogelijkheden biedt, want het zorgt ervoor dat het aardse lichaam zich zo ontwikkeld
dat de zintuigen veel scherper zijn.        
Het zorgt ervoor dat de verbinding met de andere dimensie voor een gedeelte openblijft, omdat de verbinding met die andere ziel zo intens was.

 Op een moment dat een ziel naar de aarde komt, komt de sluier van vergetelheid over haar heen en zit ze als het ware gevangen in het aardse systeem. De herinnering aan hetgeen je in een andere dimensie had voorgenomen als ziel, om veel losse eindjes van voorafgaande levens aan elkaar te knopen en al in je zwangerschap te activeren, verdwijnt!
Voor de ontwikkeling als ziel en om het contact met je spirituele begeleiders te kunnen ervaren is juist dit als tweeling beginnen een prachtig geschenk. Je er ervaart dat je niet slechts een lichaam bent maar veel meer.
Het verlies dat je op aards vlak voelt is wederom een prachtig geschenk, omdat het niet slechts die ene ziel is die je steeds mist en steeds zoekt in het leven, die ene ziel die je meteen in je leven hebt moeten loslaten staat slechts symbool voor de af gescheidenheid van de Bron die je ervaart. Dit is waar is waar je naar op zoek bent . Deze gescheidenheid en de impact in je leven bewust opnieuw ervaren en verwerken geeft je de mogelijkheid om heel bewust terug te keren naar Eenheid en Verbondenheid. vanuit je bron" 

 

Boekentip:

Drama in de moederschoot Bettina en Alfred Euserman
Ik wou dat ik twee hondjes was van Aranka Reeuwijk

Dineke Rumpff

Dravik 38

6581 RG Malden

dineke.rumpff@gmail.com

+31 6 40 48 76 41

KVK 54022878

BTW 25176432B01

Wkkgz geregistreerd

Privacy verklaring