Onderliggende basisbehoeften

Gevoelens die je ervaart kunnen een graadmeter  hoe goed er invulling  is en wordt gegeven aan jouw behoefte. Als je behoeften worden vervuld door jouzelf of door een ander, voel je je gelukkig, voldaan en verbonden.

Een mooi voorbeeld daarvan is een baby, die zich helemaal vol gedronken heeft en voldaan en ontspannen in slaap glijdt.

 

Wanneer je behoeften niet worden vervuld ervaar je spanning. al naar gelang het belang van die onvervulde  behoefte ervaar je frustratie, boosheid, onmacht en een heel scala aan onprettige emoties.

Je bent niet gelukkig.

Een voorbeeld daarvan is diezelfde baby, wanneer die geen eten krijgt. die baby krijst uit alle macht om duidelijk te maken wat hij nodig heeft.

Als je roep niet beantwoord wordt om wat dan ook, dan geef je het  in de loop der jaren op.  Als volwassene kan het dan zijn dat je je behoefte moeilijk kunt uiten, je weinig vertrouwen hebt dat het er voor je is of dat je een houding hebt aangenomen van "ik heb niks nodig'

Wat kan ik  voor jou betekenen?

We gaan samen op zoek naar jouw onvervulde behoeften hetgeen je inzicht geeft in je pijn uit het verleden, zodat jou verworven  inzicht de energie vrijmaakt waarmee de pijn verwerkt wordt en omgezet in vrijheid en een gevoel van een keuze.

Ons bewust te zijn van onze drive achter ons handelen, het onderzoeken van onze emoties en het communiceren over wat we nodig hebben geeft een  boost aan ons eigen genezend vermogen en een emotionele gezondheid.

Dineke Rumpff

Dravik 38

6581 RG Malden

dineke.rumpff@gmail.com

+31 6 40 48 76 41

KVK 54022878

BTW 25176432B01

Wkkgz geregistreerd

Privacy verklaring