Voor alle leeftijden

Vanaf de zwangerschap tot aan het levenseinde kan NEI ingezet worden om oorzaken van problemen op fysiek, emotioneel en materieel gebied op te sporen en te integreren. 

 

Wat een wonder om te lezen dat een embryo die nog geen ontwikkelde hersencellen heeft, biochemische ervaringen opslaat in zijn cellen. Zo wordt ook het basisvertrouwen vastgelegd in dit cellulaire geheugen, de voorloper van je lichaamsgeheugen en je brein.

 

In een vroegkinderlijke EMDR therapie (volgens het model van O'shea)  heb ik ervaren hoe ik in de baarmoeder het verlies van mijn tweelingbroertje beleefde met het bewustzijn van nu. Diep onder de indruk van de inzichten die ik heb mogen opdoen tijdens die sessies kon ik begrijpen wat er ten grondslag lag aan voor mij onverklaarbare stressgevoelens.  Aan mijn postnatale depressie na de spannende zwangerschap en geboorte van mijn 2e dochter en mijn angst om dierbaren te verliezen.

Het overlevingsmechanisme en de verstarring die ontstond  in de baarmoeder heeft zich nog vele malen in mijn leven herhaald.

 

Ook de uitwisseling tussen moeder en kind via de navelstreng is omvangrijk. Via het bloed krijgt het kindje de voedingsstoffen binnen, maar  ook de biochemische boodschappen .De gevoelens die de moeder ervaart beïnvloeden het basisvertrouwen van de foetus.


Een prachtige manier om contact te maken met je kindje biedt het Nei-protocol "Het ongeboren kind vertelt".


Als je basisvertrouwen en hechting stevig genoeg is ben je instaat om nieuwe en ingrijpende gebeurtenissen zelf te reguleren en te verwerken en om kwetsbaarheid te tonen.

Bij een laag basisvertrouwen is het moeilijker om je stressniveau naar beneden te brengen en is de kans groot dat je emoties alle kanten opvliegen of dat je ze wegdrukt en verbergt. In beide gevallen slaat de onverwerkte energie zich op in je lichaam en ontstaat er  een blokkade.

Deze processen, al vanaf het conceptiemoment en je eerste ervaringen, beïnvloeden je leven lang je denken, je voelen en je handelen. Deze processen vormen mede het vermogen om intieme relaties aan te gaan of op te bouwen en je verder te ontwikkelen.

 

Ik heb het mezelf vaak horen zeggen:'ik red me prima, ik heb het overleefd, volgende hoofdstuk"
Echter een opeenstapeling van stressvolle gebeurtenissen kan zich op den duur vertalen in een lichamelijke ziekte, in een burn-out, depressie of welke vorm dan ook.

 

Zo kan ik met jou op zoek gaan, ongeacht je leeftijd, om de oorzaak van je klacht op te sporen en de behandeling en integratie in te zetten. Middels een combinatie van technieken uit acupunctuur, EMDR ( traumaverwerking) en Kinesiologie oftewel NEI begeleid ik je naar onderliggende problematieken, om deze stap voor stap los te kunnen laten en te integreren.

 

Ik werk met een biotensor, een nauwkeurig diagnostisch meet- en testapparaat die resoneert op jouw eigen energie.

Het komt voor dat de problematiek complex is en vele lagen heeft. Net als een ui kunnen we deze lagen een voor een afpellen. dat gaat niet in een keer. Het vraagt geduld en bereidheid om hiermee aan de slag te gaan.

Je kunt terugkijken naar de problematiek met het bewustzijn van nu, alsof je naar een film kijkt.

Het opnieuw herbeleven is geen noodzaak  en er zijn ook geen lange gesprekken nodig.
 

Met dank aan Dr. Roy Martina, arts voor Integrale Geneeswijzen  en Jolanda Vleugel, mijn docenten.

Dineke Rumpff

Dravik 38

6581 RG Malden

dineke.rumpff@gmail.com

+31 6 40 48 76 41

KVK 54022878

BTW 25176432B01

Wkkgz geregistreerd

Privacy verklaring